ARCHITECTURE

Clube de Vela Atlântico

A space that did not meet current needs was the starting point for this project, which led to the functional and aesthetic reformulation of the Clube de Vela Atlântico facilities.

With the aim of hosting championships and other sports events, housing the daily operation of the club and making spaces more flexible, allowing new functions to take place, the spatial intervention developed a “box in a box” concept which optimizes the building’s height and maximizes the available area. Blending with the traditional textures of the old port of Leixões pavilions, the Clube de Vela Atlântico now has at its disposal completely renovated and functional facilities.

*

Intervir num espaço que não dava resposta às exigências atuais foi o ponto de partida para este projeto, que levou à reformulação funcional e estética das instalações do Clube de Vela Atlântico.

Com o objetivo de receber campeonatos e outros eventos desportivos, albergar o funcionamento diário do Clube e tornar os espaços mais flexíveis, possibilitando novas funções, a intervenção espacial levou à criação de uma “box in a box” que otimiza o pé direito e maximiza a área disponível. Jogando com as texturas dos materiais tradicionais dos antigos pavilhões do estaleiro do Porto de Leixões, o Clube de Vela Atlântico tem agora à sua disposição instalações completamente renovadas e funcionais.

 

Clube de Vela Atlântico